Advent jelentése és története > Advent - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Advent jelentése és története > 8 weboldal. Kategória leírása: Az advent jelentése és története. Információk és weboldalak az adventi időszakról, a legjobb weboldalak a témakörben.

advent.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Advent - Wikipédia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Advent

A keresztény kultúrkörben a december 25-ét, Jézus születésének napját megelőző négy hét az adventi időszak. Az advent szó jelentése eljövetel (a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: Úr eljövetele). A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken nevezték ezt az időszakot kisböjtnek is.

Advent - Wikipédia
Advent első vasárnapja
https://gondola.hu/cikkek/45170

Advent első vasárnapja - készüljünk a karácsonyra! Az Advent a karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje, ugyanakkor a második eljövetelre is irányítja figyelmünket. Krisztus arcát szemléljük, aki emberré lett, aki kisgyermekként jött közénk, aki örömet hozott a Földre. Hangolódjunk rá az ünnepre!

Advent első vasárnapja
Az ünnep jelképei
http://www.agape.epk.hu/node/525

Az adventet a lelki felkészülés, a várakozás mellett a nagyon is kézzelfogható, csak erre az időszakra jellemző tárgyi dolgok, történések élmények miatt szeretjük. Az éjszakai hóesés, a narancs és fahéj illat, a városi fényfüzérek, a karácsnyi dalok mellett néhány jól ismert jelkép azonosítja a karácsony előtti négy hetet. Az adventi koszorú ősi motívum. Az advent másik fontos kelléke az adventi naptár, a meglepetés kincsesháza és a mézeskalács...

Az ünnep jelképei
Advent angyalai
https://harmonet.hu/ezoteria/6257-advent-angyalai.html

Négy héttel Karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez...

Advent angyalai
Az adventi koszorú hagyománya
http://www.fertopart.hu/rovataink/kultur/175-az_adventi_koszoru_hagyomanya.html

Az első karácsony, amikor a koszorú az áhítatos várakozás részévé vált, 1860-ban volt, amikor a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor az ünnep előtt gyertyákkal díszített kör alakú, abroncsos csilláron jelezte a még karácsonyig hátra lévő idő múlását... Még előbb, a románkori templomokban is voltak körcsillárok, de a múló idő jelzése meggyújtott gyertyákkal, ez a gondolat volt maga az újdonság.

Az adventi koszorú hagyománya
Advent - az ünnepi várakozás
http://noinet.hu/unnepek/834

Advent a karácsonyt megelőző négy hetes időszak, mely az örömteli várakozás, a készülődés időszaka.

Advent - az ünnepi várakozás
Ádvent, az egyházi év kezdete
http://www.unnep.eu/kereszteny-unnepek/advent-az-egyhazi-ev-kezdete.html

ünnep.eu - Ádvent elsõ vasárnapjával kezdõdik az egyházi esztendõ. A soron következõ négy hét egyben a várakozás idõszaka is, a lelki felkészülés ideje karácsonyra, Jézus születésére. 2007. december 2. - december 24.

Ádvent, az egyházi év kezdete
Karácsony klub
http://karacsony.network.hu

Egy közösségi klub a Karácsony ünnepéről: trükkök, tippek, ajándék ötletek, versek, idézetek.

Karácsony klub
Hirdetések
Oldal leírása
advent.wyw.hu: Az Advent mozgó ünnep, melynek kezdetével hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi készülődés ideje. Oldalunkon megtalálod az adventi időszakhoz kapcsolódó weboldalak válogatott gyűjteményét: adventi koszorú és gyertyák, programok, adventi naptár készítése házilag.
Gyűjteményünkben 113 válogatott advent témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 113 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 21177