Advent növényei > Advent - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Advent növényei > 7 weboldal. Kategória leírása: Advent növényei a teljesség igénye nélkül: fagyöngy, csipkebogyó, gyepűrózsa, borostyán, krisztustövis, és a vadborostyán, a legelterjedtebb adventi növények.

advent.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Borostyán
https://hu.wikipedia.org/wiki/Borosty%C3%A1n_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

A borostyán (Hedera) a borostyánfélék (Araliaceae) családjába tartozó növénynemzetség tizenöt fajjal. Fő elterjedési területük Dél-Európa, Észak-Afrika, Közép- és Kelet-Ázsia. Fás szárú, örökzöld kúszónövények; virágzatuk ernyős. Nem élősködők: rövid kapaszkodógyökereik táplálék-, vagy folyadékfelvételre nem alkalmasak. Jellemző rájuk a heterofillia, vagyis a csak vegetatív kúszóhajtások levelei más alakúak, mint a napos, magasabbra felkapaszkodott, virágzó hajtásokon növők. Kedvelt dísznövény, ezért számos változatát nemesítették ki, így például van sárga vagy sárga-fehér tarka levelű, lila szárú és lassan növekedő fajtája is.

Borostyán
Csipkebogyó (gyepűrózsa)
https://www.hazipatika.com/gyogynovenytar/csipkebogyo_gyepurozsa/51

A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Cserjés növény, mely megtalálható erdőszéleken, hegyvidékek lejtőin, domboldalakon, legelőkön. A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.

Csipkebogyó (gyepűrózsa)
A sokarcú fagyöngy
http://www.terasz.hu/main.php?id=egyeb&page=cikk&cikk_id=3900®i=1

Adventi dísz, vámpír, orvosság. Mindegyik kifejezés jól jellemzi a hazánkban is őshonos fehér fagyöngyöt. A kelta és a teuton törzsek téli napfordulós ünnepeikre örökzöld díszeket készítettek. Papjaik szerint a fagyöngy szent, és ezért amulettként adták az emberek kezébe. Egy középkori hiedelem szerint a fagyöngy elűzi a boszorkányokat. A fagyöngy különleges helyet foglal el a koszorúfonásra használatos örökzöldek (magyal, krisztustövis, vadborostyán, stb.) között.

A sokarcú fagyöngy
Fenyők
https://www.tuja.hu/tuja-tiszafa-boroka-fenyo.html

Fenyők fenyőfélék fenyő fajták - ismertetése - tujapont.hu

Fenyők
Fenyők Karácsonyra
http://tamasifaiskola.hu/termek_3_piceapung1.html

Fenyőfélék Karácsonyra. Leírásainkban szereplő növényeket fotókon is bemutatjuk.

Fenyők Karácsonyra
Hangulatfokozó adventi szobanövények
https://femina.hu/otthon/adventi_szobanovenyek/

Az adventi és karácsonyi ünnepek alkalmával számos dekorációval díszíthetjük lakásunkat, érdemes az ünnepi hangulatot fokozó szobanövényeket is bevetni. A cikkben megtudhatod, mely szobanövények illenek az adventi szezonra!

Hangulatfokozó adventi szobanövények
Karácsonyi kaktusz gondozása
http://www.hogyankell.hu/Kar%C3%A1csonyi_kaktuszt_gondozni

A karácsonyi kaktusz valóban akkor a legszebb, ha karácsonykor/ télen virágzik. Gondozási, ápolási tanácsok, melyek segítenek, hogy mutatós növényünk legyen és hogy rendszeresen virágozzon.

Karácsonyi kaktusz gondozása
Hirdetések
Oldal leírása
advent.wyw.hu: Az Advent mozgó ünnep, melynek kezdetével hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi készülődés ideje. Oldalunkon megtalálod az adventi időszakhoz kapcsolódó weboldalak válogatott gyűjteményét: adventi koszorú és gyertyák, programok, adventi naptár készítése házilag.
Gyűjteményünkben 113 válogatott advent témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 113 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 21177