Advent növényei > Advent - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Advent növényei > 8 weboldal. Kategória leírása: Advent növényei a teljesség igénye nélkül: fagyöngy, csipkebogyó, gyepűrózsa, borostyán, krisztustövis, és a vadborostyán, a legelterjedtebb adventi növények.

advent.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Borostyán
Borostyán
http://hu.wikipedia.org/wiki/Borosty%C3%A1n

A borostyán (Hedera) a borostyánfélék (Araliaceae) családjába tartozó növénynemzetség tizenöt fajjal. Fő elterjedési területük Dél-Európa, Észak-Afrika, Közép- és Kelet-Ázsia. Fás szárú, örökzöld kúszónövények; virágzatuk ernyős. Nem élősködők: rövid kapaszkodógyökereik táplálék-, vagy folyadékfelvételre nem alkalmasak. Jellemző rájuk a heterofillia, vagyis a csak vegetatív kúszóhajtások levelei más alakúak, mint a napos, magasabbra felkapaszkodott, virágzó hajtásokon növők. Kedvelt dísznövény, ezért számos változatát nemesítették ki, így például van sárga vagy sárga-fehér tarka levelű, lila szárú és lassan növekedő fajtája is.

hu.wikipedia.org
Csipkebogyó (gyepűrózsa)
Csipkebogyó (gyepűrózsa)
http://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar/herbs/Csipkebogyo_gyepurozsa ...

A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Cserjés növény, mely megtalálható erdőszéleken, hegyvidékek lejtőin, domboldalakon, legelőkön. A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.

www.hazipatika.com
A sokarcú fagyöngy
A sokarcú fagyöngy
http://www.terasz.hu/main.php?id=egyeb&page=cikk&cikk_id=3900®i=1

Adventi dísz, vámpír, orvosság. Mindegyik kifejezés jól jellemzi a hazánkban is őshonos fehér fagyöngyöt. A kelta és a teuton törzsek téli napfordulós ünnepeikre örökzöld díszeket készítettek. Papjaik szerint a fagyöngy szent, és ezért amulettként adták az emberek kezébe. Egy középkori hiedelem szerint a fagyöngy elűzi a boszorkányokat. A fagyöngy különleges helyet foglal el a koszorúfonásra használatos örökzöldek (magyal, krisztustövis, vadborostyán, stb.) között.

www.terasz.hu
Fenyők
Fenyők
http://www.tuja.hu/fenyok001.htm

Fenyők fenyőfélék fenyő fajták - ismertetése - tujapont.hu

www.tuja.hu
Fenyők Karácsonyra
Fenyők Karácsonyra
http://tamasifaiskola.hu/termek_3_piceapung1.html

Fenyőfélék Karácsonyra. Leírásainkban szereplő növényeket fotókon is bemutatjuk.

tamasifaiskola.hu
Hangulatfokozó adventi szobanövények
Hangulatfokozó adventi szobanövények
http://www.femina.hu/otthon/kepes_cikkek/adventi_szobanovenyek

Az adventi és karácsonyi ünnepek alkalmával számos dekorációval díszíthetjük lakásunkat, érdemes az ünnepi hangulatot fokozó szobanövényeket is bevetni. A cikkben megtudhatod, mely szobanövények illenek az adventi szezonra!

www.femina.hu
Mikulásvirág gondozása, pirosítása
Mikulásvirág gondozása, pirosítása
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=7&pa ...

Mint azt tudjuk, a mikulásvirág rövidnappalos növény, díszei a színes virágzati fellevelek. Régen szinte csak a klasszikus vörös színnel találkozhattunk, ma már kapható: rózsaszín, lazacszínű, krémfehér is. Mikulásvirág gondozása, hogyan bírjuk virágzásra.

www.gazdabolt.hu
Karácsonyi kaktusz gondozása
Karácsonyi kaktusz gondozása
http://www.hogyankell.hu/Kar%C3%A1csonyi_kaktuszt_gondozni

A karácsonyi kaktusz valóban akkor a legszebb, ha karácsonykor/ télen virágzik. Gondozási, ápolási tanácsok, melyek segítenek, hogy mutatós növényünk legyen és hogy rendszeresen virágozzon.

www.hogyankell.hu
Oldal leírása
advent.wyw.hu: Az Advent mozgó ünnep, melynek kezdetével hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi készülődés ideje. Oldalunkon megtalálod az adventi időszakhoz kapcsolódó weboldalak válogatott gyűjteményét: adventi koszorú és gyertyák, programok, adventi naptár készítése házilag.
Gyűjteményünkben 143 válogatott advent témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 143 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26713